Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

 

Απάντηση Ευ. Βενιζέλου σε ερώτηση του Ι. Χασαπόπουλου σχετικά με τα εσωκομματικά στο ΠαΣοΚ κατά τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής

 

Ι. Χασαπόπουλος (mega): Εγώ θα ήθελα να σας ρωτήσω, την επόμενη εβδομάδα έρχεται η Τρόικα, εσείς έχετε θέσει ένα θέμα για το πώς θα κλείσει ο Προϋπολογισμός του ’11 και για τα πρόσθετα μέτρα. Και θέλω να σας ρωτήσω, σε όλη την Ευρώπη βλέπουμε ότι το κλίμα για την ανάπτυξη και την ύφεση επιδεινώνεται. Και έχετε υποσχεθεί ότι το ’12 θα είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα. Πώς στοιχειοθετείται αυτό; Και ένα δεύτερο που θέλω να σας ρωτήσω, την άλλη εβδομάδα θα συναντηθείτε με την Τρόικα, ή θα μπλέξετε με τα εσωκομματικά σας εκεί στο ΠΑΣΟΚ;

 Ευ. Βενιζέλος: Να ξεκαθαρίσω κατ' αρχάς το δεύτερο ζήτημα που θέσατε, για να απαντήσω με μεγαλύτερη άνεση στο πρώτο. Όπως αντιληφθήκατε από αυτά που είπε και ο Πρωθυπουργός από αυτά που είπα και εγώ, δίνουμε μια μάχη. Δίνουμε μια μάχη, για να μείνει όρθια η χώρα μέσα σε πάρα πολύ δύσκολες ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες. Είδατε τι έγινε εδώ αυτές τις δυο μέρες και βλέπετε τι έχουμε να κάνουμε μπροστά μας την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.



Είναι όλα τα θέματα ανοιχτά και είναι όλα τα θέματα σε πάρα πολύ κρίσιμη φάση, όχι για τους επόμενους μήνες, αλλά για τα επόμενα χρόνια.

Άρα λοιπόν υπ’ αυτές τις συνθήκες προσωπικά θα μου επιτρέψετε να πω ότι ντρέπομαι να μετάσχω σε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, η οποία στρέφει το ενδιαφέρον σε θέματα που μπορεί να έχουν το δικό τους ενδιαφέρον κάποια στιγμή, αλλά είναι ασύγκριτα μικρότερης σημασίας σε σχέση με το να επιβιώσουμε ως χώρα και να αποκτήσουμε έναν εθνικό στόχο.

Εγώ έχω μια υποχρέωση: ως Υπουργός Οικονομικών να κάνω την δουλειά μου για τον τόπο μου. Γιατί μην αμφιβάλλετε, είμαι παρών, αλλά είμαι παρών για τις ανάγκες του τόπου, να στηρίζω την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό προσωπικά και αυτή είναι η προτεραιότητά μου και η υποχρέωσή μου και η κορυφαία υποχρέωση να λέω την αλήθεια στον ελληνικό λαό όσο δυσάρεστη και αν είναι αυτή, γιατί μέσα από την αλήθεια θα βρούμε την εθνική μας στρατηγική.

Άρα δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τίποτα άλλο και προσωπικά θέλω να ζητήσω συγνώμη εάν απασχολούμε την κοινή γνώμη και τον ελληνικό λαό με άλλα θέματα που είναι πολύ μικρότερα από αυτά που πρέπει να έχουμε ως εθνική προτεραιότητα.

Τώρα όλα τα θέματα της επόμενης εβδομάδας, η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα, η διαβούλευση για το PSI, η προώθηση της εφαρμογής του ισχύοντος προγράμματος γιατί θα κριθούμε επί τη βάσει αυτού, αφορά την πραγματική οικονομία, αφορά τον ελληνικό λαό, αφορά τις θυσίες του κάθε Έλληνα πολίτη, έχουμε και ο Πρωθυπουργός και εγώ πλήρη συνείδηση του τι περνάει κάθε νοικοκυριό, κάθε επιχείρηση, κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, κάνω μια έκκληση ειλικρινά από εδώ από τις Βρυξέλλες, να συνειδητοποιήσουμε ότι χρειαζόμαστε ενότητα, συστράτευση, να κάνουμε υπομονή να σφίξουμε τα δόντια, για να περάσουμε αυτό τον τεράστιο κάβο και να είναι το εθνικό σκάφος ασφαλές, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε υπό πολύ καλύτερες συνθήκες.

Θα μας δοθεί η ευκαιρία τις ημέρες που έρχονται στην Αθήνα να πούμε λεπτομέρειες για όλα αυτά τα θέματα. 

 

Tags: ΠΑ.ΣΟ.ΚΔηλώσεις 2011

12-14 Μαΐου 2024: Η καμπύλη της Μεταπολίτευσης (1974-2024)



Σχετικό link https://ekyklos.gr/ev/849-12-14-maiou-2024-i-kampyli-tis-metapolitefsis-1974-2024.html 

5-7 Νοεμβρίου 2023. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ VΙΙ: Ασυμμετρίες και εθνική ατζέντα

Περισσότερα …

2.5.2023, Ch. Dallara - Ευ. Βενιζέλος: "Ελληνική κρίση: Μαθήματα για το μέλλον"

https://ekyklos.gr/ev/839-ch-dallara-ev-venizelos.html 

Περισσότερα …

Ευ. Βενιζέλος, Μικρή εισαγωγή στο Σύνταγμα και στο Συνταγματικό Δίκαιο, ebook

Περισσότερα …

Πρακτικά του συνεδρίου "Δικαιοσύνη: Η μεταρρύθμιση μιας εξουσίας και η αφύπνιση μιας ιδέας", ebook, 2022

Περισσότερα …

Εκδοχές Πολέμου 2009 - 2022, εκδ. Πατάκη

Περισσότερα …

23.9.2020 Ο Παύλος Τσίμας συζητά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο | Η Ελλάδα Μετά IV: Μετά (; ) την πανδημία 

https://vimeo.com/461294009

6.6.2019 Αποχαιρετιστήρια ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ολομέλεια της Βουλής

https://vimeo.com/340635035

13.2.2019, Ευ. Βενιζέλος Βουλή: Οδηγούμε τη χώρα σε θεσμική εκκρεμότητα, κολοσσιαίων διαστάσεων

https://vimeo.com/316987085

20.12.2018, Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας» 

https://vimeo.com/307841169

8.3.2018, Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης 

https://vimeo.com/259154972 

21.2.2018, Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου για την υπόθεση Novartis | "Πάρτε το σχετικό"

https://vimeo.com/256864375